Saturday, August 13, 2011

Kucing..


Korang tahu tak? tadi, masa aku tengah lepak kat dalam bilik sorang-sorang.. tiba-tiba aku dengar ada kucing mengiau.. aku tinjau lah kat luar tingkap tu.. then, aku tengok ada 4 ekor kucing kat luar bilik aku tu.. semuanye comel-comel... lepas tu.. aku yang tengah boring time tu, layan lah dorang.. layan punya layan tiba-tiba baru aku sedar.. masa first-first tadi ada 4 ekor je.. sekarang dah jadi 8! wowww! then, aku pikir, nak bagi dorang makan.. so, aku ambik lah makanan kucing.. aku bagi lah dorang makan.. then, masa tengah bagi makanan tu, datang lagi seekor anak kucing, comel-comel jeee.. maka jadilah 9 ekor.. lepas dorang dah habis makan, aku sempatlah ambik gambar dorang.. nak tengok? okay.. jom..

kucing yang tengah pandang tu, asyik mengiau je..

kucing ni an.. sebenarnye, dia sakit.. kepala and badan dia always menggigil.. tapi tetap comel!

amboi.. sombongnye kauu.. hehehe

tengok apa tu? hahaha! yang ni pun comel..


korang tengok, sampai masuk longkang dorang cari makanan.. kucing putih kat atas tu, chill je..


lihatlah... betapa banyak kucing yang berkumpul kat belakang bilik aku.. ni tak penuh.. ada lagi sebenarnye..


mencari makanan.. hahahaa.. cari cari cari!

nampak tak kucing kecik kat tengah tu? korang tahu tak? nak ambik gambar dia susah giler!


tapi.. finally.. aku dapat jugak ambik gambar kucing yang kat tengah-tengah tu..nak tengok?

alololo.. comelye...

dia tengah cari makanan tu.. tulah.. lain kali jangan lambat..

makan makan makan! hehehehe..
cuba korang perhatikan gambar-gambar tu.. ada pengajaran okay di sebalik gambar-gambar tu.. cuba korang pikir, masa dorang dapat makanan.. berebut-rebut dorang.. sampaikan kucing kecik kat atas tu tak dapat nak makan.. jadi pengajarannye, bersyukurlah dengan apa yang korang dapat.. dan jangan membazir.. gunakan sebaik-baiknya apa yang telah korang dapat.. macam kucing tu.. memang licin makanan yang aku bagi tu.. jadi, manfaat kan segala apa yang korang dapat, sebab, ramai lagi yang kat luar sana yang inginkan benda yang korang buang tu.. sekian..


From: -Muhd Fadlin-

1 comment:

Akito Boron said...

aiyoo.. knpe tuan kucing yg comel ni bagi kucing2nye main kt longkang